5 Mart 2012

DAMLA SAKIZLI PORTAKAL PELTELİ TATLI





MALZEMELER:

1 litre süt
1 su bardağı un
125 gram margarin
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 tane damla sakızı

Pelte içi:

2 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı nişasta

süslemek için :

toz yeşil fıstık

1) Derin bir tencerede yağ eritilip un ilave edin. Un sararıp köpük köpük olana kadar kavurun.
2) Süt ilave edip unun topak olmasını engellemek için hızlıca karıştırın. Bu esnada eğer ki içinde topaklanma kalmışşa blendırla çırpabilirsiniz.
3) Süt ısındığında toz şekeri ilave edin.
4) Sürekli karıştırılarak pişirin.
5) Altını kapattıktan sonra vanilya ve havanda dövülen damla sakızını ilave edip 10 dakika mikserle çırpın.
6) Pelte için tüm malzemeleri karıştırıp saydamlaşıp koyulaşana kadar pişirin.
7) Ilınmış olan tatlının üzerine döküp buzdolabında 2-4 saat soğuttuktan sonra servis edin.

AFİYET OLSUN

11 yorum:

  1. çok güzel görünüyor tablo gibi
    bi dilim alsam:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Harika bir manzara canim ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  4. Mmm nefis görünüyor ellerine sağlık tatlım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Betülcüğüm çoktandır görüşemedik çok güzel tarifler veriyorsun takip ediyorum elbette yorum konusunda sıkıntılar var o akadr bu tarifde harika görünüyor biraz önce diş tedavisinden geldim epeydirde açım şimdi olsaydı ne iyi giderdi değil mi kocaman sevgiler. paşamı öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. mımmm enfes görünüyor.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. Kış tatlısı ama ferhalığıyla yazın da aranır bir tat:-)
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Harika görünüyor
    Resmen insanı cezbediyor
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Güzel bir tatlıya benziyor ramazan da hafif bir tatlı arıyordum deneyeceğim ��

    YanıtlaSil