5 Mart 2012
DAMLA SAKIZLI PORTAKAL PELTELİ TATLI
MALZEMELER:
1 litre süt
1 su bardağı un
125 gram margarin
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 tane damla sakızı
Pelte içi:
2 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı nişasta
süslemek için :
toz yeşil fıstık
1) Derin bir tencerede yağ eritilip un ilave edin. Un sararıp köpük köpük olana kadar kavurun.
2) Süt ilave edip unun topak olmasını engellemek için hızlıca karıştırın. Bu esnada eğer ki içinde topaklanma kalmışşa blendırla çırpabilirsiniz.
3) Süt ısındığında toz şekeri ilave edin.
4) Sürekli karıştırılarak pişirin.
5) Altını kapattıktan sonra vanilya ve havanda dövülen damla sakızını ilave edip 10 dakika mikserle çırpın.
6) Pelte için tüm malzemeleri karıştırıp saydamlaşıp koyulaşana kadar pişirin.
7) Ilınmış olan tatlının üzerine döküp buzdolabında 2-4 saat soğuttuktan sonra servis edin.
AFİYET OLSUN
çok güzel görünüyor tablo gibi
YanıtlaSilbi dilim alsam:)
sevgiler
ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık canım
YanıtlaSil:))
Harika bir manzara canim ellerine saglik..
YanıtlaSilMmm nefis görünüyor ellerine sağlık tatlım. Sevgiler...
YanıtlaSilBetülcüğüm çoktandır görüşemedik çok güzel tarifler veriyorsun takip ediyorum elbette yorum konusunda sıkıntılar var o akadr bu tarifde harika görünüyor biraz önce diş tedavisinden geldim epeydirde açım şimdi olsaydı ne iyi giderdi değil mi kocaman sevgiler. paşamı öpüyorum.
YanıtlaSilmımmm enfes görünüyor.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilEllerine sağlık Betül...
YanıtlaSilKış tatlısı ama ferhalığıyla yazın da aranır bir tat:-)
YanıtlaSilellerinize sağlık
Harika görünüyor
YanıtlaSilResmen insanı cezbediyor
Ellerinize sağlık
Sevgiler
Güzel bir tatlıya benziyor ramazan da hafif bir tatlı arıyordum deneyeceğim ��
YanıtlaSil